© 2016 CBM Jeugdkoor Contact
Stacks Image 606
Koen Vits (°1989, Leuven) studeerde aan het Leuvense Lemmensinstituut. Hier behaalde hij met onderscheiding het Masterdiploma in de Koorleiding (bij Kurt Bikkembergs) en het Bachelordiploma Compositie (bij Jeroen D'hoe). Hij volgde ook de lerarenopleiding aan ditzelfde instituut, deze sloot hij met succes af in 2015.

In het Lemmensinstituut kreeg Koen de kans om met de verschillende koren van het instituut te werken. Zo repeteerde hij met het groot koor reeds aan enkele kleppers van formaat: de H-moll Messe van Johann Sebastian Bach, de Symphonie des Psaumes van Igor Stravinsky, de Chichester Psalms van Leonard Bernstein, het Te Deum van Jules Van Nuffel, het oratorium Elias van Felix Mendelssohn, de dubbelkorige mis van Frank Martin, Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms,...

Hij is momenteel dirigent van het Leuvens Universitair Koor. In Tienen dirigeert hij de Capella Beatae Mariae ad Lacum (CBMkoor) en het CBM Jeugdkoor. Koen is ook docent koordirectie aan de Stedelijke Academie te Lier, waar hij tevens het koor dirigeert. Hiernaast wordt hij geregeld gevraagd als koorcoach bij andere koren of om workshops te geven, zoals de workshop 'Collectio Cathedralis' met het Brussels kathedraalkoor in 2013 en een workshop gemengde jeugdkoren op het EMJ-festival Neerpelt in 2014.

Hij schoolt zichzelf geregeld bij met masterclasses (onder andere reeds bij Daniel Reuss, Peter Broadbent, Hans Leenders, en anderen) en volgt daarnaast op wekelijkse basis stemcoaching bij Livia Cuypers.

website van Koen: www.koenvits.be