© 2018 CBM Jeugdkoor Contact
Het nieuwe CBM jeugdkoor werd opgericht in september 2014, onder de vleugels van het CBM volwassenenkoor.

Sinds 2014 repeteert het jeugdkoor iedere week op donderdag, na schooltijd, om enkele mooie concerten voor te bereiden. Ook zijn er tal van andere jaarlijks terugkerende toffe activiteiten: we zingen in december op de Tiense kerstmarkt en Totemannenbak, we zingen rond diezelfde periode ook in de Tiense winkelstraten, in de paasvakantie houden we een film- en spaghettiavond en eind juni sluiten we ieder koorjaar af met een lekker ijsje.

Enkele hoogtepunten uit de concerten van de voorbije jaren waren ongetwijfeld het kerstconcert met orkest in december 2017, het liefdesconcert L'amour de moi in mei 2018 en het grootse kerstconcert van 2015 rond Scandinavische kerstmuziek, dat we samen met het kinder- en het volwassenenkoor brachten.

De geschiedenis van het koor gaat echter veel verder terug! CBM werd opgericht als het 'Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkoor' door pastoor Vandervelpen in 1971 als kinderkoor dat in de vieringen van de O.L.V.-ten-Poelkerk zong. Met de komst van dirigent Kurt Bikkembergs in 1985 groeide de groep uit tot drie kinderkoren (de mini's, de midi's en de maxi's), een jeugdkoor en een jongvolwassenenkoor.

Het kinderkoor gaat tegenwoordig verder onder de naam 'KiKoTi', of 'KinderKoor Tienen'. Het volwassenenkoor kreeg de naam CBM: Capella Beatae Mariae ad Lacum. En nu is het jeugdkoor dus ook terug van weggeweest!